Majolover & RichSandwich od Kasi

Jeśli chodzi o te przepisy, był to dla mnie dość nieoczywisty wybór, ze względu, że to co akurat mam ochotę rzucić na mój chlebek bardzo zależy od dnia, mojego nastroju, czy stanu mojej lodówki… Dlatego zdecydowałam się na dwie kanapki – jedną, uniwersalną, dobrą na wszystko, szczególnie na obozie, oraz drugą, gdy posiadam większy asortyment oraz więcej czasu, a mój brzuch jest w stanie poczekać te parę minut więcej, a nie podjadać w trackie przygotowania 😉

Kanapka nr 1 (zawsze i na zawsze) Majolover

-kromka świeżego chleba
-majonez (mój ulubiony, nie zdradzę jaki!)
-plaster pysznego, twardego pomidora
-szczypta soli

Kanapka nr 2  Richsandiwch 
– kromka świeżego chlebka
– masełko
– 3 plasterki wędzonej polędwicy
– troszkę żurawiny ze słoika, najlepiej takiej domowej
– świeży mix sałat
– dwa plasterki pomidora
– dwa plasterki świeżego ogórka
– garść rzeżuchy uratowanej jeszcze z Wielkanocy
– szczypta soli i pieprzu oraz trochę suszonego czosnku

W obu przypadkach należy po prostu ułożyć składniki na kromce chleba w dowolnej kolejności – i smacznego!

Create your website at WordPress.com
Rozpocznij
%d blogerów lubi to: